Beton is algemeen bekend om zijn vermogen om binnenshuis te worden gebruikt als meubilair zoals een  tv meubel van beton cire, maar ook in buitentoepassingen. Constructeurs kunnen gebruik maken van beton om een gazon en tuin zithoek met behulp van een verscheidenheid van betonsoorten te bouwen, terwijl buiten beton is normaal gekozen voor zijn duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Het toevoegen van glazuur en verf aan beton helpt om rente toe te voegen aan een landschap.

De afwerking van een beton cire tv meubel is vaak zeer vergelijkbaar met die van steen of baksteen. Voorbeelden van betonnen landschap kenmerken zijn een traditioneel gazon met gelijkmatig gespreide sier bloemperken, of een gazon en prieel gebouwd rond een gebeeldhouwde betonnen urn, genaamd een vuurplaats, die kan worden ingebouwd in de grond of op de top van een betonnen terras.

Beton in de tuin

Betonnen tuinpaden kunnen worden opgenomen in de traditionele tuin lay-outs op verschillende manieren. Sommige ontwerpers hebben de neiging om betonnen paden zo lang mogelijk te maken, om een lange zichtlijn door een tuin te bieden. Anderen verkorten de lengte van betonnen paden, om verder de indruk van een tribune zithoek of hoefijzer putten te bereiken.

Sommige ontwerpers kunnen betonnen paden in buitengebieden op een gebogen manier aanleggen. Bij hellende betonnen gebieden worden vaak grote betonnen oppervlakken aangelegd om zitplaatsen in de tuin te creëren. Soms worden stalen pilaren, zoals kolommen en balken, ingebouwd in de betonnen plaat van een patio of gazon om steun en stabiliteit te bieden voor een hoge houten patio of vuurplaats die in een betonnen plaat moet worden gebouwd.

Beton als kunstobject gebruiken

Het betonoppervlak kan worden gebeeldhouwd met traditionele tuinontwerpen, of met siertuin motieven of beplantingen. Als het beton cire tv meubel mag verweren, kan het er vele jaren niet aantrekkelijk uitzien. Sprinklers, gecontroleerde outdoor watervallen, water fonteinen, en regen tuinen kunnen ook worden gebruikt om een landschapsarchitectuur functie met behulp van beton te creëren.

Sprinklers worden veel gebruikt in tuinen en landschappen. Houten structuren worden vaak gebruikt in landschappen als structurele functies, zoals priëlen, plantvakken, banken, stappen, en keerwanden. Akoestische maatregelen, zoals palen, muren en hekken zijn. Dit alles maakt dat beton uitermate geschikt is als middel.