Umbraco Website

Hebben jij en je organisatie er wel eens over nagedacht om een Umbraco Website te ontwikkelen? Hoewel de naam Umbraco misschien niet gelijk een belletje laat rinkelen, is het toch een erg handig systeem om te gebruiken wanneer je een professionele website wilt hebben. Op het eerste oog lijkt het misschien erg op WordPress, maar niets is minder waar: er zijn meerdere verschillen tussen WordPress en Umbraco. Lees vooral snel verder om deze te ontdekken. 

Het werken met moderne browsers en Umbraco

Er zitten meerdere verschillen tussen WordPress en Umbraco website, maar de grootste en meest belangrijke verschillen zitten hem toch wel in het invoeren van content. Beide werken met bijna alle moderne browsers zoals Firefox, Safari en Chrome, maar toch heeft WordPress verschillende keren problemen gehad met oudere versies van Internet Explorer. Dit is vaak geen probleem omdat Internet Explorer niet vaak meer wordt gebruikt, maar toch kan het vervelend zijn wanneer dit jouw favoriete browser is. Umbraco heeft hier helemaal geen problemen mee en werkt volledig met elke moderne browser. Het grote verschil zit het hem hier in het beheren van de pagina’s en content.

Umbraco Website

Het plaatsen van content op een WordPress en Umbraco Website

WordPress is in eerste instantie ontwikkeld als een blog platform. Hierop konden redacteurs artikelen plaatsen en verschillende pagina’s van allerlei soorten content voorzien. Momenteel wordt dit al minder gedaan, maar toch wordt het vaak voor blogs gebruikt. Umbraco is daarentegen als CMS opgezet, waardoor je niet alleen pagina’s en artikelen kunt plaatsen maar ook andere soorten content kunt beheren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vacatures of medewerkers, nieuwsberichten en referenties. Umbraco zorgt ervoor dat deze pagina’s niet als een grote lijst onder elkaar komen te staan, maar eerder in een mooie en handige boomstructuur worden geplaatst. Dit is dus een erg handig systeem om te gebruiken voor jouw websites wanneer je meer wilt doen dan alleen blogs plaatsen.