Op Somfy.be zijn onwijs veel verschillende soorten raamdecoraties te vinden. Van gordijnen en rolluiken tot screens en terraszonweringen. Veel mensen vinden het moeilijk om door het grote aanbod alsnog de juiste keuze te maken. Met behulp van deze tekst zullen drie eenvoudige stappen worden uitgelegd om de keuze van online raamdecoratie een stuk gemakkelijker te maken.

Stap 1: wat is de functie?

Het is belangrijk om te weten waarvoor jij jouw raamdecoratie precies zoekt. Ben je opzoek naar meer privacy bijvoorbeeld? Dan zijn verduisterende gordijnen of grijsgekleurde zonweringen misschien een goede oplossing. Of ben je op zoek naar raamdecoratie die voor goede isolatie in de winter zorgt? Want dan zijn zonweringen met een donkere kleur zoals zwart een goede keuze. Gaat veiligheid bij jou voorop en kies je raamdecoratie vooral om inbraak bijvoorbeeld tegen te gaan? Dan zijn stalen rolluiken misschien wel de beste optie voor jou. Denk dus eerst goed na over de reden dat jij raamdecoratie aanschaft, is dat er maar één of zijn dat er meer?

Stap 2: welk materiaal nodig?

Nu je bedacht hebt waarom je raamdecoratie wil kopen, is het goed om te kijken welk materiaal daar het beste bij aansluit. Boven werd al genoemd dat stalen rolluiken preventief werken tegen inbraak, maar ben je meer geïnteresseerd in isolatie dan is aluminium een beter idee. Gaat het alleen om de zonwering, dan kunnen kunststoffen raamdecoraties een goed plan zijn. Ook is het goed om te weten dat donkere kleuren voor meer verduistering zorgen en lichte kleuren weer meer daglicht toelaten.

Stap 3: welke soort past het beste bij mij?

Je weet nu waarom je raamdecoratie wil en welke materialen goed aansluiten op jouw wensen. Als laatste is het nog belangrijk om te bepalen welke vorm en kleur je hebben wil. De raamdecoraties moeten immers jouw omgeving mooier maken. Hier gaat het vooral om jouw persoonlijke smaak en voorkeuren maar er bestaat een tip om gegarandeerd je raamdecoratie goed te laten passen bij de rest van de omgeving. Kies namelijk voor een kleur van jouw raamdecoratie die ook terugkomt in een ander voorwerp in dezelfde ruimte. De match tussen de voorwerpen zorgt voor harmonie in de kamer en de raamdecoraties passen gelijk bij de rest van de kamer.