Programmeren is voor een ieder die hier interesse in heeft super leuk. Je kunt super veel doen en creëren en je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt. Tevens kan iedereen het leren met een raspberry pi. Er zijn veel soorten verschillende projecten en voor al deze projecten zijn weer andere programmeer skills nodig. Maar iedereen van jong tot oud kan het leren, dat is ook wat de raspberry pi zo leuk maakt. Er zijn veel verschillende soorten raspberry pi’s zoals te zien op www.sossolutions.nl maar er zijn ook veel verschillende soorten programmeertalen. Hoe leer je nou deze te beheersen, hieronder geven we een aantal tips.

Beslis welke programmeertaal je het meest aanspreekt

Je kunt met een Raspberry PI veel verschillende programmeertalen gebruiken, voordat je hiermee begint is het belangrijk te kiezen welke programmeertaal jij graag zou willen gebruiken. Zo kun je kiezen uit talen als Python, Scratch of HTML 5. Deze talen gebruik je op de raspberry pi zelf. De bovenstaande talen zijn goed te gebruiken en komen het meest voor maar door de veelzijdigheid van de raspberry pi kun je ook andere talen gebruiken. Voordat je dus gaat beginnen met programmeren op een raspberry pi is het belangrijk dat je een aantal talen nagaat en bedenkt welke jij het liefst zou willen gebruiken, kijk hiervoor bijvoorbeeld ook eens op youtube. 

Het gebruik van een microprocessor 

In tegenstelling tot andere computers of programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Arduino gebruikt de raspberry pi een microprocessor. Dezelfde processor die je in een laptop of computer kunt vinden. Deze processor staat niet op zichzelf en moet samenwerken met andere chips, denk hierbij aan RAM en de graphics controller. Bij een raspberry pi zitten deze echter allemaal op een bord. Dit is de reden dat een raspberry pi ook wel een single-board computer wordt genoemd. Al met al werkt dit dus anders dan vele andere programmeertalen en is dit dus goed te bedenken voordat je begint met het programmeren van een raspberry pi.