Interieur 7

Veel panden proberen te gaan voor een innovatief kantoor. Een van de redenen hiervoor is de toename van het nieuwe werken. Hierbij is een flexibele inrichting belangrijk, het is ook van belang dat je rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen. Een oplossing hiervoor is een veranderbare indeling. Dit kan je bereiken door middel van flex muren, deze zijn beweegbaar waardoor de ruimte continu kan veranderen. Daarbij moet je ook rekening houden met een goede opvulling, anders kan er een slechte akoestiek ontstaan. Zorg ervoor dat je duidelijk hebt wat het kantoor nodig heeft en hoe je deze eisen vervult.

Voordelen van het nieuwe werken

Een flexibel kantoor is geschikt voor het nieuwe werken. Deze manier van werken brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste kunnen werknemers zelf bepalen wanneer, waar en hoe ze werken. Hierdoor ervaren werknemers minder stress. Het gaat erom dat er resultaten behaald worden en aanwezigheid is hierbij minder belangrijk. Werknemers zullen minder snel uitvallen met stressklachten. Wat hierin ook meespeelt is een betere privé- en werk balans. Je kan je werktijden bijvoorbeeld aanpassen aan je kinderen. Daarbij zijn werknemers minder reistijd en reiskosten kwijt. Hierdoor worden er meer resultaten behaald, zonder extra moeite.

De geschiedenis van het nieuwe werken

Een manier van werken die steeds populairder wordt is het nieuwe werken. Over de oorsprong van deze methode zijn twee verhalen. Het eerste verhaal is dat Microsoft een paper uitbracht over een nieuwe digitale werkstijl, namelijk het nieuwe werken. Hierin werd benadrukt dat het niet meer nodig was om elke dag van negen tot vijf op kantoor te zijn. Het tweede verhaal is dat de Nederlander Erik Veldhoen het heeft bedacht. Hij had namelijk een specifieke visie over hoe werken eruit moest zien. Dit noemde hij het nieuwe werken, deze methode had ook te maken met de bescherming van mentale gezondheid en het gebruik van digitale hulpmiddelen.