Om meerdere redenen kun je cannabis olie kopen. Het is een voedingssupplement die ontstaat uit het persen van olie uit de zaden van de hennepplant. Het is van zeer hoogwaardige kwaliteit en bevat onverzadigde vetzuren. Het bevat Omega-6 en Omega-3 in de verhouding 3 op 1. De aminozuren zijn in hoge concentratie aanwezig en er zitten veel vitaminen, enzymen, antioxidanten, spoorelementen en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer in.
Hennepolie bevat geen cholesterol. Het bevat veel eiwit en is juist voor vegetariërs en veganisten ideaal om het vlees te vervangen.
Azoth_CBD_olie_10_flesje-320x320
Hoe kun je hennepolie gebruiken?
Je kunt het direct innemen door wat op een lepel te doen. Maar je kunt het ook als olie in gerechten gebruiken. Denk hierbij aan salades, de olie past goed bij kaas, er een dressing of pesto van maken en het zelfs toevoegen aan een smoothie. Er kan niet in gebakken worden omdat er door verhitten transvetten vrijkomen die schadelijk kunnen zijn.
De smaak van de olie is een mengeling van walnoten en hazelnoten, erg lekker.

De olie zit in een stevige donkere fles en moet op een donkere en koele plaats bewaard worden. De olie is ongeopend een jaar houdbaar.