Afrika is bij veel mensen door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest favoriete vakantiebestemmingen die er op deze planeet zijn terug te vinden. In het bijzonder het ondernemen van een safari staat bij heel wat mensen vrij hoog op het verlanglijstje. Ben jij ook één van deze mensen en zou je vooral graag een safari Tanzania willen ondernemen? Dan zal je tot de conclusie komen dat het een absolute aanrader kan zijn om grondig alle informatie door te nemen welke door ons hier op deze pagina op een rijtje werd gezet. 

Waarom kiezen voor een Safari Tanzania?

Het spreekt voor zich dat het ondernemen van een safari in tal van verschillende Afrikaanse landen tot de mogelijkheden behoort. Wanneer je kiest voor een safari Tanzania zal je echter meteen kunnen vaststellen dat je hierbij kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Eén van de voornaamste redenen om een dergelijke safari te ondernemen is het spotten van de zogenaamde big five. Daarnaast spreekt het echter voor zich dat ook het boeiende landschap dat zich hier ontvouwt als een belangrijke troef kan worden bestempeld. Heb je bovendien altijd al eens op een bijzondere manier wille verblijven in een Afrikaans land? Ook dan spreekt het voor zich dat het altijd een interessante keuze kan zijn om een dergelijke safari te ondernemen.

Een veilig en stabiel land in Oost-Afrika 

Bij het uitkiezen van een bestemming om een safari te ondernemen is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je ook aandachtig zal willen zijn voor de veiligheidssituatie in het land in kwestie. Wat dit betreft zal al snel duidelijk worden dat een safari Tanzania ook op dit vlak een zeer interessante keuze kan zijn. Tanzania staat er immers om bekend een veilige en bovendien ook stabiele democratie te zijn in Oost-Afrika. Je treft er bovendien enkele van ’s werelds bekendste wildparken aan. Hierbij kan dan meer concreet worden gedacht aan parken zoals bijvoorbeeld:

  • Serengeti; 
  • De Ngorongoro krater; 

Zou je graag niet alleen kennis willen maken met enkele hoogtepunten van het land Tanzania zelf, maar wil je bijvoorbeeld ook even een blik werpen op de nabijgelegen landen? Dan kan dat uiteraard ook. Voor de kust van Tanzania vinden we bijvoorbeeld het eiland Zanzibar terug. Ook voor dit zonovergoten eiland geldt dat ze in de praktijk echt ontzettend populair is. 

Authentiek overnachten tijdens je safari Tanzania 

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat mensen het belangrijk vinden om tijdens het ondernemen van een safari vooral zo authentiek mogelijk te kunnen overnachten. Dat hoeft in de praktijk helemaal geen probleem te betekenen, integendeel. Tijdens het ondernemen van een safari Tanzania is het dan ook doorgaans perfect mogelijk om een keuze te maken tussen onder meer verschillende lodges evenals luxe verblijven en speciale tentenkampen. Ondanks het feit dat al deze verschillende accommodaties over een authentieke uitstraling beschikken is het zo dat ze tegelijkertijd wel voorzien zijn van heel wat moderne faciliteiten. Zo geniet je van het beste van twee werelden. Ook authentiek overnachten is tijdens je safari Tanzania dus met andere woorden geen enkel probleem!