De stof vilt wordt al eeuwenlang gebruikt. Er zijn viltstof resten gevonden uit de oudheid die teruggaan tot 6500 v.Chr. De vezels zijn op een unieke wijze gehaakt in plaats van geweven. Een geweven stof heeft een wat zwaardere structuur in tegenstelling tot vilt. Hierbij is de structuur lichter, maar de stof is net zo sterk. Hoeden gemaakt van vilt zijn dik en dit maakt de hoeden dus perfect voor de herfst of zelfs voor de koude winter. De vilten heren hoeden zijn nooit uit de mode geweest. Vilten heren hoeden hebben een stijlvolle uitstraling en geven je net dat kleine beetje extra klasse. Je kunt vilt combineren met een wollen winterjas, een pak of stadskledij.

Vilten hoeden voor iedereen

De vorm van vilten heren hoeden zijn klassiek. Maar we zien steeds vaker dat de heren een vilten heren hoed combineren met een casual stijl of met een sportieve stijl. Dat is waarom wij bij Hatland er niet alleen voor zorgen dat wij de klassieke bruine, grijze of zwarte vilt hoed kunnen aanbieden. Onze vilten heren hoeden bieden wij ook onder andere aan in de kleuren wit, olijfgroen, tan en marineblauw. Kies voor dezelfde kleur vilten hoed als je pak of ga voor een uitdagend contrast. De band van de hoed is ook een op let factor. Wij bieden namelijk vilten heren hoeden aan met dezelfde kleur band als de hoed en wij bieden ook vilten heren hoeden aan waarvan de band een contrasterende kleur heeft in combinatie met de hoed. Ga voor chique of ga voor uitdagend, of doe eens gek en ga elke dag voor een andere look.

De opties van vilten hoeden

De vilten heren hoeden uit onze collectie zijn van wol gemaakt en stoten water af. Door deze eigenschappen zijn ze geschikt om te dragen in de herfst- en winterperiodes. De vilten heren hoeden kun je op verschillende manieren dragen en je hebt er nog jarenlang plezier van!