kenmerken overspannen

Heb jij het idee dat jij overspannen bent? Dan kun je er nog iets aan doen voordat je straks een burn-out krijgt. In dit artikel geven we aan wat de kenmerken overspannen zijn en geven we je een aantal tips om ervanaf te komen.

De kenmerken van overspannen zijn

Heb je een gejaagd gevoel? Ben je moe, slaap je slecht, huil je snel, ben je prikkelbaar en pieker je veel? Dan is de kans groot dat je overspannen bent. Dit zijn namelijk de kenmerken van overspannen zijn. 

Hoe te verhelpen

Als je de kenmerken van overspannen zijn herkent bij jezelf, wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt verhelpen. Schrijf al je gedachtes op! Dat lucht vaak op. Vertel anderen dat je kenmerken hebt van overspannen zijn. Zij kunnen je helpen. Neem voldoende rust en doe ontspanningsoefeningen. En accepteer dat het niet meteen over is. 

Met die mindset kom je al heel ver om de kenmerken van overspannen zijn de baas te worden. Daarnaast kun je ook met een professional praten, bijvoorbeeld van Personal Fitness Nederland. Zij weten hoe ze je kunnen helpen met je overspannenheid. Doe er je voordeel mee en succes.