sales talent

Waar beginnen de CEO’s van multinationale bedrijven als Apple, Google, Philips en andere grote namen in hun carrière? Wat is hun eerste stap en hoe groei je makkelijk door tot je bij die top behoort? Zoals het spreekwoord al luidt: jong geleerd, oud gedaan. Hoe eerder je begint met je plannen uit te voeren, hoe meer kans je maakt om op 40-jarige leeftijd al van je pensioen te genieten, zonder enige zorgen! Nu is de vraag natuurlijk, hoe doe je dit en waar begin je? De meeste mensen starten als sales talent, waar ze onderaan de ladder beginnen, maar snel door kunnen stromen. Lees snel verder als dit als iets voor jou klinkt!  

Verkopen met ambitie en gedrevenheid

Het draait in de meeste economieën in de wereld maar om één ding: zoveel mogelijk winst maken. Daarbij komt natuurlijk één cruciaal punt bij kijken, namelijk zoveel mogelijk proberen te verkopen om zo genoeg omzet te draaien. Hier begon Steve Jobs ook mee. Hij probeerde zijn plannen zo goed mogelijk uit te werken om maar een sponsor te krijgen waarbij hij kon beginnen met ontwikkelen. Daarna gaat het snel; het enige dat je dan moet doen, is het verkopen van artikelen. Dit is waar je kan beginnen met klimmen aan de carrièreladder bij vele bedrijven: aan de slag gaan als sales talent. 

sales talent

Hoe word je sales talent? 

Om als sales talent aan de slag te kunnen, moet je vaak eerst ervaring opdoen met het verkopen van spullen. Dit kan je makkelijk doen door een bijbaantje in bijvoorbeeld de supermarkt of een andere winkel te nemen als scholier. Vanuit deze positie kan je je vaak al aanmelden bij bedrijven als sales talent of sales consultant. Hier heb je een breder vlak aan taken, waaronder contacten onderhouden met klanten, representativiteit voor het bedrijf garanderen, en nog veel meer. Ook krijg je door goed werk te leveren dus snel de mogelijkheid om door te groeien naar een hogere positie binnen het bedrijf, en binnen de kortste keren mag je al snel aan de slag als manager met alle trainingen die je worden aangeboden. 

Kortom, als sales talent kan je klein beginnen, maar groei je zonder twijfel snel door tot een succesvol zakelijk talent.