Als ondernemer weet je natuurlijk hoe belangrijk het internet is voor bedrijven. Steeds meer klanten zoeken namelijk online naar een nieuw product of een dienstaanbieder. Het hebben van een professionele bedrijfswebsite is daarom onmisbaar geworden voor bedrijven en zzp’ers. Helaas is een bedrijfswebsite alleen niet voldoende. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat deze website gemakkelijk te vinden is op het wereldwijde web. Zodat potentiële klanten niet per ongeluk terechtkomen op de pagina van jouw concurrenten. Maar hoe doe je dat nou precies? Linkbuilding is één van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat jouw website bovenaan de online zoekmachines verschijnt. In dit artikel lees je alles over de vele voordelen van linkbuilding. Ben je nieuwsgierig geworden, en op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op DoubleSmart.nl/linkbuilding-uitbesteden.

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is eigenlijk precies wat het woord zegt: het bouwen van online links. We noemen iets een online link wanneer een stuk tekst klikbaar is, en deze klik je naar een andere pagina of andere website stuurt. Links zijn zeer belangrijk online, omdat zoekmachines bijhouden hoeveel webpagina’s naar jouw website linken. Online zoekmachines zien linkjes als positieve ervaringen, en zullen daarom jouw bedrijfswebsite hoger plaatsen in hun aanbevelingen. Dit klinkt misschien simpel, maar helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt. Zoekmachines zijn namelijk behoorlijk slim, en kunnen gerichte advertenties en valse teksten goed onderscheiden van blogposts en informatieve artikelen. Het is daarom zeer belangrijk om je linkbuilding zo professioneel mogelijk aan te pakken, en te investeren in waardevolle content online.

Hoe begin je met linkbuilding

Wil jij de vindbaarheid van jouw bedrijfswebsite verbeteren? Dan is het slim om zo snel mogelijk te beginnen met linkbuilding. Hoe eerder je begint, hoe groter is de kans dat je jouw concurrenten kunt verslaan op het wereldwijde web. Houdt er rekening mee dat het opbouwen van links een lange tijd kan duren, en je pas na enkele weken of zelfs maanden resultaat zult kunnen zien. Hiermee is linkbuilding dus eigenlijk een investering voor de lange termijn. Zorg ervoor dat je online linkjes verzameld op websites die overeenkomen met jouw eigen bedrijf. Het is namelijk belangrijk dat de website past bij de link én het artikel. Verspil vooral geen tijd aan het plaatsen van linkjes op websites die niets te maken hebben met jouw bedrijf. Een online zoekmachine is namelijk niet dom. Het willekeurig plaatsen van linkjes kan zelfs averechtse gevolgen hebben, en ervoor zorgen dat de zoekmachine jouw bedrijf als ‘onbetrouwbaar’ bestempeld.

Het uitbesteden van de linkbuilding

Het is heel begrijpelijk dat je overweldigd raakt door alle informatie en alles wat je moet doen. Linkbuilding is namelijk een tijdrovende, en vooral energie-vretende, klus. Het is dan ook niet voor niets dat zoveel ondernemers ervoor kiezen om hun linkbuilding uit te besteden aan professionele bedrijven. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, maar verzekerd je ook van goede en vooral professionele linkbuilding. Op deze manier kun je problemen voorkomen, en ervoor zorgen dat jouw website wordt aangeprezen op het internet. Ben je nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden rondom linkbuilding, of wil je meer informatie? Kijk dan eens op DoubleSmart.nl/linkbuilding-uitbesteden.