hottub-fabrikant

Ook al is een kunststof hottub moderner dan de originele door zijn doordachte design om lekkage en te veel onderhoud te voorkomen, de originele houten kachel bleef behouden voor zijn authentieke aspect. Hiernaast werd de dieselkachel geïntroduceerd en een elektrisch aangestuurde kachel. Om de juiste keuze te maken aan de hand van je preferenties, lijsten wij voor jou alle voor- en nadelen op.

Kachel op hout of diesel?

De op hout aangestoken kachel is de originele versie en ook de minst dure. Doordat het hout enkel droog moet zijn wanneer je deze in de kachel plaats, maar de grootte of kwaliteit niet echt uitmaakt en je dit dus vanuit je eigen tuin of bos kan halen of kan kopen in de winkel, kan dit zo goedkoop of duur zijn zoals je zelf wilt. Na het gebruik, wordt het hout in as verandert en moet je dit wel elke keer na gebruik van de hottub wegscheppen uit de kachel. Dit geeft net iets meer werk dan wanneer je de kachel met diesel aanstookt. De met diesel aan gestookte kachel, is net iets duurder doordat je diesel moet kopen en de prijzen sterk kunnen schommelen. Hierdoor moet je dus net iets flexibeler zijn qua prijs indien je voor de laatste gaat.

Of toch de elektrische kachel?

Indien je je water met elektriciteit wilt opwarmen, moet je langer rekenen tot wanneer het water wordt opgewarmd. Met een houten of dieselkachel kan het water al opgewarmd worden tot de juiste temperatuur na 2 uur ten opzichte van een elektrische kachel die opwarmt na enkele uren. Het grote verschil zit hier in het aantal graden per uur dat het water opwarmt. Met elektriciteit, verwarmt het water ongeveer 1,5 graad per uur op, met een houten of diesel kachel is dit al 15 graden per uur. Indien je verwarmt met elektriciteit moet je dus meerdere uren wachten tot het water op de perfecte temperatuur is opgewarmd maar kan je wel beter de temperatuur regelen dan met een houten of diesel hottub. Ook de grootte van je hottub en dus de hoeveelheid water dat moet opgewarmd worden, hangt de duur van opwarming af. Een 2 persoons hottub warmt sneller op dan een grotere hottub. Afhankelijk van je geduld en prijs opzicht, is het dus een persoonlijke keuze welke het best bij je past.